SMS lån

Vi modtager provision fra låneudbyderne herunder, så listen skal ikke ses som uvildig.

Hvad er et SMS lån, og er det noget for dig?

Hvis du kigger på online lån, så er du måske stødt på SMS lån, og hvad er det egentlig for en størrelse? SMS lån går ind under betegnelsen ”kviklån”. Det er en slags forbrugslån, som kan tages online. Hvad det helt præcist går ud på, og hvad kravene er til at blive godkendt til denne type lån, vil vi komme nærmere ind på i denne artikel.

Definitionen på et SMS lån

Et SMS lån dækker over et mindre lån. Disse er typisk på max 5.000 kr., og de kan gå helt nede fra 50 eller 200 kr., som kan være ret praktisk, hvis du lige mangler en lille smule de sidste par dage i en måned, hvor du har haft mange omkostninger. Du vil også finde samme type lån under betegnelserne ”minilån” eller ”mikrolån”.

Hvorfor hedder det et SMS lån?

Du skal ikke bruge SMS´er til noget i forbindelse med et SMS lån. Førhen skulle du have ansøgt via SMS, men i dag gør du det bare fra nettet. Du kan derfor også tage et SMS lån fra din computer.

Hvad er kravene for at kunne få et SMS lån?

Denne type lån kan sidestilles med alle andre forbrugslån, hvor du ikke skal stille sikkerhed for lånet. Det er altså ikke et lån, du tager, fordi du skal investere i noget, men blot til forbrug såsom rejser, selvforkælelse, uforudsete regninger og lignende. Der er med andre ord ingen krav i forhold til, hvad du skal bruge pengene på, og dette skal du på intet tidspunkt oplyse, når du ansøger.

Der er naturligvis en række krav, du skal leve op til, selvom du ikke skal stille sikkerhed for lånet. Disse lyder generelt set som følger:

 • Du skal være 18 år eller derover
 • Du bor i Danmark
 • Du har CPR nummer i Danmark
 • Du har en bankkonto i Danmark (NemKonto)
 • Du skal have et NemID
 • Du skal have et telefonnummer
 • Du må ikke være registreret som dårlig betaler hos RKI.

Kan du sætte flueben ved disse punkter, så har du stor sandsynlighed for at kunne blive godkendt til et SMS lån. Kravene i forhold til din indtægt er generelt set ikke så høje til denne type lån, da der er tale om et mindre lånebeløb.

Hvordan tager jeg et SMS lån?

Når du vil tage et SMS lån, så er der en række steps, du skal følge:

 • Sammenlign lån
 • Vælg et eller flere lån
 • Indtast nogle få oplysninger
 • Ansøg ved hjælp af dit NemID
 • Afvent godkendelse
 • Accepter godkendelse
 • Afvent penge på din konto.

For din egen skyld, så sørg for at sammenligne mange forskellige SMS lån. Der kan nemlig være stor forskel på omkostningerne i forbindelse med disse, ligesom lånebeløbet og tilbagebetalingstiden kan variere. Nogle gange kan du endda være heldig at finde gratis lån. Disse lån er ikke ret store, men de er uden omkostninger, hvis du betaler beløbet tilbage igen hurtigt.

Du kan sagtens ansøge flere forskellige lån. Du har først indgået en aftale, når du har godkendt deres godkendelse. Du skal bruge dit NemID til at ansøge, uanset om du gør det fra telefonen eller fra computeren. Når du er blevet godkendt til et lån og har accepteret lånebetingelserne, så går der i de fleste tilfælde nogle timer, men der kan også gå op til et døgn, og så har du pengene på din konto.

Du skal på intet tidspunkt hverken snakke med eller skrive med låneudbyderen. Alt foregår pr. automatik, hvilket er med til at gøre processen hurtig, nem og bekvem for dig, og så er det samtidig en måde at holde det hele lidt mere privat på. Du kan naturligvis altid kontakte låneudbyder, hvis du er i tvivl om noget i forbindelse med dit lån.