Lån uden sikkerhed

Vi modtager provision fra låneudbyderne herunder, så listen skal ikke ses som uvildig.

Lån penge uden sikkerhed

Et lån uden sikkerhed kan i mange tilfælde være yderst fordelagtigt. Det er på mange måder mindre besværligt, og derudover behøver du ikke at stille noget som garanti for tilbagebetalingen af lånet. Der er dog visse ting, du skal være opmærksom på, når det kommer til denne type af lån, hvilket uddybes i det følgende.

Forskellen på lån med sikkerhed og lån uden sikkerhed

Et lån med sikkerhed er det, vi typisk kender som huslånet eller sågar et lån til en ny bil. Her har långiveren en form for garanti i kraft af husets eller bilens værdi. Hvis du ikke er i stand til at betale pengene tilbage, vil de kunne tage huset eller bilen fra dig og tvinge dig til at sælge det/den.

På den måde kan långiveren være sikker på, at du i hvert fald delvist kan tilbagebetale lånet. Det er i en sådan sammenhæng, at du som privatperson i yderste konsekvens kan blive udsat for en tvangsauktion af eksempelvis dit hus, hvis du ikke formår at overholde lånets betingelser.

Derimod vil du ikke stille nogen sikkerhed overfor långiveren, hvis du som privatperson optager et lån uden sikkerhed. Dette kan åbenlyst være en fordel, hvis du ikke har noget af værdi.

Derudover kan det også være af interesse, hvis du af den ene eller den anden årsag bare ikke ønsker at stille nogen sikkerhed for lånet. Ved denne type lån vil långiveren ikke have samme garanti for at få sine penge tilbage, hvorfor de løber en lidt højere risiko. Dette afspejler sig også i, at et lån uden sikkerhed typisk vil have en lidt højere rente, hvis det sammenlignes med et lån med sikkerhed.

For at bankerne kan sikre sig en vis form for garanti, vil de dog som hovedregel ikke låne ud til hvem som helst. For eksempel er personer registreret i RKI-registeret udelukket fra at tage lån uden sikkerhed hos stort set alle banker.

Hvordan kan du låne penge uden sikkerhed?

Det er simpelt at optage et lån uden sikkerhed, og det kan som oftest gøres langt hurtigere og med mindre besvær end et lån med sikkerhed. Du skal dog være yderst opmærksom på de få krav, der relaterer sig til optagelsen af lånet.

For eksempel at du som nævnt typisk ikke må være registreret i RKI-registeret. Derudover skal du naturligvis være mindst 18 år gammel, og nogle låneudbydere vil endda kræve, at du er ældre end det. Der kan også forekomme krav om en fast indkomst, men dette er dog ikke hos alle låneudbydere. Kravene varierer altså utroligt meget.

Når du ansøger om at optage lånet, vil du oftest meget hurtigt få et svar på din ansøgning. Herefter vil du kunne have de lånte penge til rådighed indenfor meget kort tid, og det er som nævnt en af de store fordel ved lån uden sikkerhed.

For at sikre, at du optager det bedste lån, vil det altid være fordelagtigt at sammenligne de forskellige låneudbyderes tilbud. Der kan som nævnt være forskel i kravene til dig som låntager, og derudover kan størrelsen på lånet samt renten også variere ganske betydeligt. Derfor vil det altid være vigtigt at tjekke en oversigt over dine muligheder for at optage et lån uden sikkerhed. På den måde kan du danne dig et overblik over, hvilke muligheder der er at finde på lånemarkedet lige nu.